Skip to content

Wie zijn we?

The Early Bird Specials is een zevenkoppige coverband die onverwachte covers op een originele manier brengt. Geen (harde) rock, geen schlagers, geen polonaises. Wel herkenbare nummers met invloeden van Amy Winehouse, Beth Hart, Caro Emerald via Queen en Prince tot aan Teddy Swims en Lady Gaga (en nog véél meer!). Soms uitbundig, af en toe intiem, hier en daar wat humor. Op een eigen manier gebracht. Poppy, swingend, jazzy, feel-good, groovy, …

Erika

Een indrukwekkende stem, met aangeboren gevoel voor jazzy soul: ingetogen met een ruig randje.
Je moet het horen, of nee, beleven voor je erover mee kan praten.
Een leading lady die haar muzikanten in een comfortabele zetel laat spelen.
En alsof dat allemaal nog niet genoeg is: veruit de sympathiekste van de groep!

Sally

Familie van die andere geweldige stem (het zal in de familie zitten) en een brede muzieksmaak : van blues tot Abba. Sympathiek, lief, ja zelfs schattig. De eerste gedachten die bij je opkomen als je Sally ziet. Maar vergis je niet … het ‘tijgergehalte’ krijgt een serieuze boost met een microfoon in haar handen: krachtig, stevig, zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken – dat wordt heel snel duidelijk. Om dan weer in haar schulp te kruipen om er af en toe gevat uit te komen. Wij denken dat er verschillende persoonlijkheden in haar schuilen ; en vinden ze allemaal even geweldig ! Topmadam !
Quote : Where words fail, music speaks.

Geert

Meghan Trainor zei het al: “You know, it’s all about the bass”. En gelijk heeft ze!
Want een goeie bassist, da’s een fundament om op te bouwen. En de bandleden bouwen op Geert: betrouwbaar, groovy, standvastig, en – niet te onderschatten – ontdekker van vele nummers die we brengen. Ritme is geen probleem, een baslijn of riffje komt altijd juist én op het goeie moment. Als hij nog maar binnen stapt, zit je al ‘in de groove’.
Quote:” Als je iets doet, moet je’t goed doen. “
Zo’n 17 jaar geleden begonnen als gitarist, de voorbije zes jaren ook bassist. Ervaring en kunde te over, dus.
Niet onbelangrijk: Geert eet geweldig graag pasta! Wel opletten en niet met ‘zomaar een bord pasta’ bij Geert langsgaan. Hij is een even goeie kok als bassist!

Kristof

Een muzikaal gehoor als geen ander: Kristof heeft geen voorbereidingstijd nodig, hij speelt ‘gewoon’ alles op gitaar.
En het straffe is dat hij ook nog weet wat hij speelt.
Geen idee hoe hij het steeds doet, maar ‘virtuoos’ is zeker niet misplaatst.
Nuttige info: Kristof’s danspasjes zijn even legendarisch als zeldzaam.
Zeker de moeite om hem aan het werk te zien!

Steven

Verborgen talenten. Heel soms ontdek je’r zo eentje.
Iemand die eigenlijk te lang gewacht heeft om anderen te laten genieten van z’n kunnen.
Wij zijn kei-content zo iemand aan het keyboard te hebben …

Bart

Nadat hij Kees ten Dam saxofoon had zien en horen spelen bij Marco Borsato, nestelde de microbe zich in zijn lijf. Maar het duurde nog een tijdje voordat die microbe ook uitbarstte. Eens dat gebeurde, ging het snel. Of het nu altsax, tenor, sopraan of (zijn geliefde) baritonsax is, het maakt niet uit. Blazen maar.
Quote:”Een dag niet geblazen, is een dag niet geleefd. Maar met de tebsers en tebsters blijft het blazen speciaal: een geweldige bende, goeie muzikanten en zangeressen. Met hen samen op een podium live spelen is de max.”
Goed om weten: Heel gemakkelijk als het op eten aankomt: pasta en/of pizza is altijd een goeie reden om andere afspraken te verzetten…

Franky

De eerste drumstapjes werden gezet in het trommelkorps op heel jonge leeftijd. Daarna bleek dat hij gewoon niet stil kon zitten en op alles (niet ‘iedereen’, voor de duidelijkheid) wat hij tegenkwam begon te kloppen. En ‘t was nog in de maat ook. Jarenlange zelfstudie heeft hem gebracht waar hij nu is: niet weg te denken achter onze drums. Strakke ritmes of chaotische solo’s? Je zegt het maar, Franky speelt het wel.
Quote:” Vanuit het niets beginnen spelen en jammen, zonder afspraken toch samen muziek spelen is fantastisch. Mét afspraken is het helemaal af. De ‘draai’ die we bij Tebs aan sommige nummers geven, leveren een geweldig resultaat. Elke repetitie is een feestje”
Goed om weten: doorgaans staan drummers erom bekend een volkje apart te zijn. Franky is geen uitzondering … (prettig) gestoord.

Get in touch


  Vul de velden hiernaast in zodat we een goed eerste beeld krijgen van je evenement. Hierna nemen we zo snel mogelijk contact op en ontvang je een vrijblijvend voorstel. Is het voorstel perfect? Dan maken we van jouw evenement een onvergetelijke ervaring!

  Een buurtfeest, receptie, verjaardagsfeest, jaarfeest van je (sport)club, tuinfeest, een trouwfeest, een receptie, jubileum, … of een combinatie! Wij bieden de perfecte playlist. Van uitbundige hits tot intieme melodieën, ons veelzijdig repertoire laat je spontaan bewegen en meezingen.

  OP MAAT! Bij TEBS begrijpen we dat elk evenement uniek is, daarom passen we onze muziek aan aan jouw specifieke situatie en verwachtingen. Of het nu gaat om een intiem diner, een levendig feest of een formele receptie, wij leveren een op maat gemaakte muzikale ervaring die perfect aansluit bij jouw wensen.

  Bij TEBS mixen we groovy blues, jazzy pop en funky soul tot een smakelijk geheel. Heerlijk om in ondergedompeld te worden. Er zijn naar onze mening al genoeg bands die ‘summer of 69’, ‘Proud Mary’ of ‘ik wil je’ naspelen. Er zijn zoveel andere nummers die een uitbundige sfeer kunnen crëren…

  Onze bandleden zijn doorwinterde muzikanten met een uitgebreide muzikale achtergrond en jarenlange ervaring. Wij staan garant voor een geslaagd evenement.

  Door TEBS te boeken, kies je voor een unieke en onvergetelijke muzikale ervaring voor jouw gasten. We zijn ervan overtuigd dat het optreden van onze band een bijzondere toevoeging is die je gasten nog lang zullen bijblijven.

  Kortom, met TEBS ben je verzekerd van een leuke performance, aangepast aan jouw behoeften, die de perfecte sfeer creëert voor een onvergetelijk evenement.

  Als TEBS, zijn we een energieke coverband die bekende hits van diverse artiesten tot leven brengt! In tegenstelling tot originele bands, leggen wij de focus op het vertolken van populaire nummers uit verschillende genres en tijden. Ons doel? Het publiek vermaken en laten genieten van vertrouwde deuntjes, van covers MET een eigen creatieve twist.