Skip to content

Wie zijn we?

THE EARLY BIRD SPECIALS…

The Early Bird Specials is een zevenkoppige coverband die een jazzy-pop stijl brengt. Geen (harde) rock, geen schlagers, geen polonaises. Maar, wat dan wel? Herkenbare nummers. Soms uitbundig, af en toe intiem, hier en daar wat humor. Op een eigen manier gebracht. Poppy, jazzy, feel-good, groovy, … Met invloeden van o.a. Beth Hart, Amy Winehouse, Caro Emerald, …

BOEKING AANVRAGEN? KLIK HIER
FB_IMG_1691055318253

ONZE SPECIALS

Bart

Nadat hij Kees ten Dam saxofoon had zien en horen spelen bij Marco Borsato, nestelde de microbe zich in zijn lijf. Maar het duurde nog een tijdje voordat die microbe ook uitbarstte. Eens dat gebeurde, ging het snel. Of het nu altsax, tenor, sopraan of (zijn geliefde) baritonsax is, het maakt niet uit. Blazen maar.
Quote:”Een dag niet geblazen, is een dag niet geleefd. Maar met de tebsers en tebsters blijft het blazen speciaal: een geweldige bende, goeie muzikanten en zangeressen. Met hen samen op een podium live spelen is de max.”
Goed om weten: Heel gemakkelijk als het op eten aankomt: pasta en/of pizza is altijd een goeie reden om andere afspraken te verzetten…

Bart

KLIK VOOR MEER INFO...

Franky

De eerste drumstapjes werden gezet in het trommelkorps op heel jonge leeftijd. Daarna bleek dat hij gewoon niet stil kon zitten en op alles (niet ‘iedereen’, voor de duidelijkheid) wat hij tegenkwam begon te kloppen. En ‘t was nog in de maat ook. Jarenlange zelfstudie heeft hem gebracht waar hij nu is: niet weg te denken achter onze drums. Strakke ritmes of chaotische solo’s? Je zegt het maar, Franky speelt het wel.
Quote:” Vanuit het niets beginnen spelen en jammen, zonder afspraken toch samen muziek spelen is fantastisch. Mét afspraken is het helemaal af. De ‘draai’ die we bij Tebs aan sommige nummers geven, leveren een geweldig resultaat. Elke repetitie is een feestje”
Goed om weten: doorgaans staan drummers erom bekend een volkje apart te zijn. Franky is geen uitzondering … (prettig) gestoord.

Franky

KLIK VOOR MEER INFO...

Geert

Meghan Trainor zei het al: “You know, it’s all about the bass”. En gelijk heeft ze!
Want een goeie bassist, da’s een fundament om op te bouwen. En de bandleden bouwen op Geert: betrouwbaar, groovy, standvastig, en – niet te onderschatten – ontdekker van vele nummers die we brengen. Ritme is geen probleem, een baslijn of riffje komt altijd juist én op het goeie moment. Als hij nog maar binnen stapt, zit je al ‘in de groove’.
Quote:” Als je iets doet, moet je’t goed doen. “
Zo’n 17 jaar geleden begonnen als gitarist, de voorbije zes jaren ook bassist. Ervaring en kunde te over, dus.
Niet onbelangrijk: Geert eet geweldig graag pasta! Wel opletten en niet met ‘zomaar een bord pasta’ bij Geert langsgaan. Hij is een even goeie kok als bassist!

Geert

KLIK VOOR MEER INFO...

Kristof

Een muzikaal gehoor als geen ander: Kristof heeft geen voorbereidingstijd nodig, hij speelt ‘gewoon’ alles op gitaar.
En het straffe is dat hij ook nog weet wat hij speelt.
Geen idee hoe hij het steeds doet, maar ‘virtuoos’ is zeker niet misplaatst.
Nuttige info: Kristof’s danspasjes zijn even legendarisch als zeldzaam.
Zeker de moeite om hem aan het werk te zien!

Kristof

KLIK VOOR MEER INFO...

Steven

Verborgen talenten. Heel soms ontdek je’r zo eentje.
Iemand die eigenlijk te lang gewacht heeft om anderen te laten genieten van z’n kunnen.
Wij zijn kei-content zo iemand aan het keyboard te hebben …

Steven

KLIK VOOR MEER INFO...

Erika

Een indrukwekkende stem, met aangeboren gevoel voor jazzy soul: ingetogen met een ruig randje.
Je moet het horen, of nee, beleven voor je erover mee kan praten.
Een leading lady die haar muzikanten in een comfortabele zetel laat spelen.
En alsof dat allemaal nog niet genoeg is: veruit de sympathiekste van de groep!

Erika

KLIK VOOR MEER INFO...

Sally

Familie van die andere geweldige stem (het zal in de familie zitten) en een brede muzieksmaak : van blues tot Abba. Sympathiek, lief, ja zelfs schattig. De eerste gedachten die bij je opkomen als je Sally ziet. Maar vergis je niet … het ‘tijgergehalte’ krijgt een serieuze boost met een microfoon in haar handen: krachtig, stevig, zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken – dat wordt heel snel duidelijk. Om dan weer in haar schulp te kruipen om er af en toe gevat uit te komen. Wij denken dat er verschillende persoonlijkheden in haar schuilen ; en vinden ze allemaal even geweldig ! Topmadam !
Quote : Where words fail, music speaks.

Sally

KLIK VOOR MEER INFO...

Over