Wie zijn we?

THE EARLY BIRD SPECIALS…

The Early Bird Specials is een zeskoppige coverband die een jazzy-pop stijl brengt. Geen (harde) rock, geen schlagers, geen polonaises. Maar, wat dan wel? Herkenbare nummers. Soms uitbundig, af en toe intiem, hier en daar wat humor. Op een eigen manier gebracht. Poppy, jazzy, feel-good, groovy, … Met invloeden van o.a. Amy Winehouse, Caro Emerald, Duffy, Norah Jones, Lady Linn, …

BOEKING AANVRAGEN? KLIK HIER
Over

ONZE SPECIALS

Bart speelt saxofoon

Bart

Nadat hij Kees ten Dam saxofoon had zien en horen spelen bij Marco Borsato, nestelde de microbe zich in zijn lijf. Maar het duurde nog een tijdje voordat die microbe ook uitbarstte. Eens dat gebeurde, ging het snel. Of het nu altsax, tenor, sopraan of (zijn geliefde) baritonsax is, het maakt niet uit. Blazen maar.
Quote:”Een dag niet geblazen, is een dag niet geleefd. Maar met de tebsers en tebsters blijft het blazen speciaal: een geweldige bende, goeie muzikanten en zangeressen. Met hen samen op een podium live spelen is de max.”
Goed om weten: Heel gemakkelijk als het op eten aankomt: pasta en/of pizza is altijd een goeie reden om andere afspraken te verzetten…

Bart

KLIK VOOR MEER INFO...

Franky speelt drums

Franky

De eerste drumstapjes werden gezet in het trommelkorps op heel jonge leeftijd. Daarna bleek dat hij gewoon niet stil kon zitten en op alles (niet ‘iedereen’, voor de duidelijkheid) wat hij tegenkwam begon te kloppen. En ‘t was nog in de maat ook. Jarenlange zelfstudie heeft hem gebracht waar hij nu is: niet weg te denken achter onze drums. Strakke ritmes of chaotische solo’s? Je zegt het maar, Franky speelt het wel.
Quote:” Vanuit het niets beginnen spelen en jammen, zonder afspraken toch samen muziek spelen is fantastisch. Mét afspraken is het helemaal af. De ‘draai’ die we bij Tebs aan sommige nummers geven, leveren een geweldig resultaat. Elke repetitie is een feestje”
Goed om weten: doorgaans staan drummers erom bekend een volkje apart te zijn. Franky is geen uitzondering … (prettig) gestoord.

Franky

KLIK VOOR MEER INFO...

Geert speelt basgitaar

Geert

Meghan Trainor zei het al: “You know, it’s all about the bass”. En gelijk heeft ze!
Want een goeie bassist, da’s een fundament om op te bouwen. En de bandleden bouwen op Geert: betrouwbaar, groovy, standvastig, en – niet te onderschatten – ontdekker van vele nummers die we brengen. Ritme is geen probleem, een baslijn of riffje komt altijd juist én op het goeie moment. Als hij nog maar binnen stapt, zit je al ‘in de groove’.
Quote:” Als je iets doet, moet je’t goed doen. “
Zo’n 17 jaar geleden begonnen als gitarist, de voorbije zes jaren ook bassist. Ervaring en kunde te over, dus.
Niet onbelangrijk: Geert eet geweldig graag pasta! Wel opletten en niet met ‘zomaar een bord pasta’ bij Geert langsgaan. Hij is een even goeie kok als bassist!

Geert

KLIK VOOR MEER INFO...

Kristof speelt gitaar

Kristof

Een muzikaal gehoor als geen ander: Kristof heeft geen voorbereidingstijd nodig, hij speelt gewoon. En het straffe is dat hij ook nog weet wat hij speelt. Wij zijn er nog niet achter gekomen hoe hij het steeds doet, maar het kan niet anders dan dat hij met een gitaar in de hand geboren is. Het kan ook zijn dat hij dat talent meegekregen heeft van zijn vader.
Quote:”Een druk professioneel leven maakt het niet altijd gemakkelijk om tijd vrij te maken. Maar elke repetitie is ontspanning, zalig weg van alle beslommeringen en onderduiken in de muziek. Samen met de Tebsers en Tebsters, natuurlijk.“
Nuttige info: Kristof’s danspasjes zijn even legendarisch als zeldzaam. Zeker de moeite om hem aan het werk te zien.

Kristof

KLIK VOOR MEER INFO...

Lotte

Ze heeft lange haren, héél lange haren en is een muzikale duizendpoot: zingen, keys én sax! Alsjeblief, here’s Lotte! En voor diegenen die zouden twijfelen: muzikaal geschoold. Wat wil je eigenlijk nog meer kunnen? Zeggen dat Lotte een ‘toegevoegde waarde’ is voor de band is een stevig understatement. Positief en enthousiast, zo kennen we ze.
Lotte luistert graag naar Bart Peeters en Pentatonix. Naast muziek houdt ze zich graag bezig met ‘lekkere dingen bakken’ en make-up. Nog een voordeel voor de band: ze ziet er zelfs na een nachtje doorstappen heel goed uit op de repetitie én wij beoordelen af en toe haar baksels (zeer professioneel, trouwens).
Wel opletten: niet te dichtbij komen als ze pannekoeken aan het eten is. Die zijn voor haar en haar alleen. 🙂

Lotte

KLIK VOOR MEER INFO...

Sofie

Het Sofie-recept: Meng bakken talent met een overvloed aan muzikaliteit. Voeg daarna een keyboard en een stem toe om ‘U’ tegen te zeggen. Meng alles goed door mekaar en bestrooi met (alleen maar) juiste muzieknoten. Zet op een podium. Et voilà…
De rest van de band is best jaloers, want bij Sofie lijkt altijd alles zo makkelijk te gaan. Jazzy pop? Blues? Swing? Heb je’t graag meerstemmig? No problemo voor Sofie. En elke noot is er ‘boenk op’. Geen wonder dat Scala al gevallen is voor haar en ze ook leadzang voor haar rekening nam tijdens “De grote Rappèl”… want natuurlijk is musical ook al geen probleem, of wat dacht je?
Quote: ” Heel toffe muziek bij Tebs. Deze muziekstijl live spelen is gewoon kei-plezant. En zeker met zo’n toffe bende zijn zelfs repetities als feestjes 🙂 ”
Handig om weten: vindt frietjes en pasta lekker, maar met tapas maak je de meeste kans op wat aandacht! En Sofie kennende zal ze die zeker niet alleen opeten.

Sofie

KLIK VOOR MEER INFO...